Skip to main content

Process Mining

Ontdek de kracht van Process Mining: verhoog de efficiëntie en transparantie van uw bedrijfsprocessen

In de hedendaagse dynamische bedrijfsomgeving zijn bedrijven voortdurend op zoek naar manieren om hun prestaties te verbeteren en hun processen te optimaliseren. Een innovatieve aanpak die steeds meer aan populariteit wint, is Process Mining. Deze geavanceerde techniek biedt een diepgaand inzicht in de werkelijke werking van uw bedrijfsprocessen door het analyseren van digitale sporen van activiteiten binnen uw IT-systemen. Tevens zijn er Process Mining tools beschikbaar die ingezet kunnen worden als onderdeel van Continuous Monitoring.

Process Mining voor Internal Audit

Het toepassen van Process Mining in het kader van internal audits biedt ongeëvenaarde voordelen. Het stelt auditors in staat om nauwkeurige en objectieve analyses uit te voeren van daadwerkelijke procesuitvoeringen, in plaats van te vertrouwen op verouderde of onvolledige documentatie. Process Mining maakt het mogelijk om inefficiënties, knelpunten en afwijkingen van de vastgestelde procedures te identificeren. Dit leidt tot een verhoogde transparantie en zorgt ervoor dat interne audits effectiever en betrouwbaarder zijn. Door de toepassing van Process Mining kan onder andere geïdentificeerd worden of bepaalde controle/autorisatie-stappen omzeilt worden binnen een proces.

Verbetering van Bedrijfsprocessen met Process Mining

Naast audits kan Process Mining worden ingezet om de prestaties van bedrijfsprocessen te verbeteren. Door gedetailleerde procesmodellen te creëren op basis van werkelijke data, kunnen organisaties verborgen kansen voor optimalisatie ontdekken. Dit resulteert in verbeterde doorlooptijden, lagere operationele kosten en een hogere klanttevredenheid. Process Mining helpt organisaties om een cultuur van continue verbetering te omarmen, waarin processen voortdurend worden geanalyseerd en aangepast voor maximale efficiëntie.

ARC People’s expertise in Process Mining

Bij ARC People beschikken we over ruime ervaring en expertise op het gebied van Process Mining. Onze medewerkers zijn getraind in de nieuwste technieken en hebben al bij meerdere organisaties succesvol Process Mining toegepast als onderdeel van een audit van bedrijfsprocessen. Wij begrijpen de unieke uitdagingen en kansen die Process Mining biedt, en wij begeleiden u door elke stap van het proces, van data-extractie tot diepgaande analyses en implementatie van verbeteringen.

Ontdek hoe Process Mining uw organisatie kan ondersteunen als krachtige tool voor Continuous Monitoring.

Meer informatie over Process Mining

Vertrouw op ARC People om uw organisatie te helpen bij het navigeren door de complexe wereld van Process Mining en ontdek hoe wij u kunnen ondersteunen bij het verhogen van de efficiëntie en transparantie van uw bedrijfsprocessen.

Ons deskundig team, met jarenlange ervaring, staat klaar om u te ondersteunen en persoonlijk advies op maat te bieden dat aansluit bij uw specifieke situatie. Wij streven ernaar om zo snel mogelijk op uw vragen te reageren, zodat u altijd snel geholpen wordt.

Roy van Buuren

Senior Manager IT Audit & Risk

06-42095266